Politika

Orbán Viktor: Brüsszelben ma háborúpárti többség van

Orbán Viktor: Brüsszelben ma háborúpárti többség van

2024. április 21., vasárnap
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor: Brüsszelben ma háborúpárti többség van

A miniszterelnök szerint mi, magyarok tudjuk, milyen a háború, volt benne részünk épp elégszer.

ORBÁN Viktor
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

„Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja. Mindenki részéről háborús készülődést látok” – írja közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Jens Stoltenberg főtitkár NATO–ukrán missziót akar felállítani, az európai vezetők pedig már belesodródtak a háborúba, ráadásul azt sajátjuknak tekintik, és úgy is vívják. 

A kormányfő azzal folytatja a posztját, hogy először csak sisakküldésről volt szó, de azóta ezeket felváltották a lőfegyverek, harckocsik és repülők. „Újabb és újabb tízmilliárdok. Most valahol 100 milliárdnál járunk. Euróban.”

Szerinte a pénz, paripa, fegyver ellenére a helyzet nem javul, sőt egyre rosszabb. Úgy gondolja, hogy egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába, mellyel a mélybe ránthatja Európát. 

Brüsszel a tűzzel játszik. Amit csinál, az maga az istenkísértés

– tette hozzá, kiegészítve azzal, hogy a világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak. 

 

  • Harmadik balkáni háború, 
  • Molotov–Ribbentrop-paktum, 
  • Lengyelország felosztása

– sorolta, és ezeknek a vége kétszer is világháború lett.

Úgy fogalmazott, hogy mi, magyarok tudjuk, milyen a háború, volt benne részünk épp elégszer. 

„Meggyőződésem, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk. Ez nem a mi háborúnk. Nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett – itthon, Brüsszelben, Washingtonban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is” – hangsúlyozta.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.