Politika

Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt

Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt

2024. március 18., hétfő
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Forró Krisztiánt, a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség elnökét, köztárságielnök-jelöltjét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

FORRÓ Krisztián; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A megbeszélés egyik témája a szombaton esedékes szlovákiai államfőválasztás volt, ennek kapcsán az összefogás, az összetartás fontosságát emelték ki.

Forró Krisztián szerint ez a voksolás nem elsősorban az ő személyéről szól, hanem arról, hogy a szlovákiai magyarok megmutassák, hogy léteznek, itt vannak, és ezer év múlva is magyar szó hangozzon a Felvidéken.

A hétfői tárgyaláson hangsúlyozták a visegrádi együttműködés (V4) szükségességét, mint mondták, a véleménykülönbségek ellenére a V4-eknek meg kellene keresniük azokat a pontokat, amelyekben egyetértenek, hiszen együtt többet érhetnek el.

Orbán Viktor és Forró Krisztián az ukrajnai háború kapcsán tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, és mindketten kiálltak a fegyverek és katonák Ukrajnába küldése ellen, ami teljesen ellentétben áll a magyar nemzeti érdekekkel - ismertette Havasi Bertalan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.