Politika

Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak

Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak

2024. március 7., csütörtök
Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak

Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak november végéig és áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval - erről írt a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.
 

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a magyar-kínai együttműködés egyik legsikeresebb területe a turizmus. A koronavírus-világjárvány kitörése előtti évben már 277 ezer kínai turista látogatott el hazánkba, majd a Covidot követő újraindulás nyomán tavaly ismét megközelítette a százezret ez a szám.

Segítségünkre van a légijáratok újraindulása is: áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval

 - olvasható a bejegyzésben.

A Kínába utazó magyar turisták és üzletemberek számára jó hír, hogy a kínai kormánnyal folytatott egyeztetések nyomán idén március 14. és november 30. között a magyar állampolgárok számára is vízummentességet biztosítanak a kínai hatóságok - fogalmazott a miniszter.

A kölcsönösség jegyében a magyar hatóságok pedig már első kérelemre hosszú távú vízumokat biztosítanak a Magyarországon beruházást végrehajtó nagy kínai vállalatok vezető munkatársai számára. Ezek a döntések tovább erősítik Magyarország és Kína gazdasági és turisztikai együttműködését, valamint az emberek közötti kapcsolatokat - fűzte hozzá Szijjártó Péter.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.