Politika

Visszafordíthatatlan következményei lesznek a brüsszeli migrációs politikának, ha nincs változás

Visszafordíthatatlan következményei lesznek a brüsszeli migrációs politikának, ha nincs változás

2024. február 29., csütörtök
Fotó: MTI/MTVA
Visszafordíthatatlan következményei lesznek a brüsszeli migrációs politikának, ha nincs változás

Visszafordíthatatlan következményei lesznek annak, ha nem lesz irányváltás a brüsszeli migrációs politikában - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videóban csütörtökön.

Fotó: MTI/MTVA. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Dömötör Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban több, "külföldről is támogatott médium" azért kritizálja a magyar kormányt, mert hirdetéseket jelentetett meg külföldön, amelyekben bemutatta a migrációval kapcsolatos álláspontját.

Az államtitkár elmondta, fontosnak tartják, hogy más országok állampolgárai is értesüljenek arról, mi történik a déli határainknál, hiszen ezek a videók azt is bemutatják, hogy hogyan támadnak rá fiatal migránsok a rendőrökre, illetve, hogyan próbálnak tízezrek átjutni illegálisan a déli határon.

Dömötör Csaba elmondta, hogy csak tavaly 173 ezren próbálkoztak meg ezzel.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben Magyarország az Európai Unió határait is védi, a határkerítésre egyáltalán nem kaptak pénzügyi támogatást Brüsszelből, a kormány ezért is fontosnak tartja, hogy hangja máshová is eljusson, azt akarja, hogy ebben változás történjen.

Mint fogalmazott, 

valójában annál is súlyosabb a helyzet, mint hogy nem adnak pénzt a határkerítésre, ugyanis amennyiben véglegesítik az új migrációs csomagot, akkor életbe lép a migránsok elosztása Európában, sőt az új eljárások alapján már a menekültügyi eljárások vége előtt be kellene engedni a migránsokat

eközben pedig - tette hozzá ugyanazok a külföldről támogatott aktivistacsoportok támogatják az új migrációs paktumot, akik a magyar kormányt támadják azért, mert külföldön is hallatja hangját".

Úgy tesznek, mintha elesett menekültek érkeznének Magyarország határaihoz, ám éppen a kormány által bemutatott videók igazolják azt, hogy terroristagyanús emberek jönnek, egyre többször fegyverekkel - hangsúlyozta.

Ilyen körülmények között ne várja el senki, hogy csendben maradjunk - mondta az államtitkár, hozzáfűzve, hogy ezután is el fogják mondani, hogy Magyarország kettőzött erővel védi a határait.

Ha továbbra is százezrek érkeznek ellenőrizetlenül, annak súlyos biztonsági, gazdasági és társadalmi következményei lesznek - ismertette a magyar kormány álláspontját Dömötör Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.