Politika

Orbán Viktor: Az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni

Orbán Viktor: Az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni

Kibédi Péter
2024. február 22., csütörtök
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor: Az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni

Orbán Viktor szerint "az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni"

ORBÁN Viktor
Brüsszelben változásra van szükség-hangsúlyozta Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A Magyar Nemzet tudósítása szerint a miniszterelnök, ahogyan azt már korábban is tette, most is kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Európában életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében – elemezte az eseményeket a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az itthoni baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon. A baloldal zsoldban áll – foglalta össze a helyzetet.

A frakció előtt természetesen a kegyelmi ügyről is beszélt, amely két, a politikai közösségük számára fontos ember távozásával járt. A képviselők előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját. – A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket – mondta el most is Orbán Viktor.

Mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem.

Szerinte nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem egyszerűen hiba volt. – Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül – mondta el ismét a miniszterelnök.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.