Politika

Mihálffy Béla: Bízunk a jobboldali fordulatban

Mihálffy Béla: Bízunk a jobboldali fordulatban

"Nekünk fel kell nyitni az emberek szemét."

2024. január 10., szerda
Mihálffy Béla: Bízunk a jobboldali fordulatban

Mihálffy Béla, a Homokhátság országgyűlési képviselője a Délmagyarnak adott interjút, melyben kitért a Szegedre érkező BYD-autógyárra, amely szerinte egy történelmi lehetőség a városnak, továbbá beszélt a Homokhátság helyzetéről, és az idei választásokról is.

Fotó: Karnok Csaba

 

A beszélgetés első témája a tavaly év végén bejelentett szegedi BYD-gyár volt, és hogy az milyen változást gyakorolhat a vármegyére és a térségre.

Amit Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentett egy hatalmas beruházás, amelyik nem csak Szegedet, hanem az egész régiót, illetve az egész vármegyét érinti. Túlzás nélkül mondhatom, hogy ez egy történelmi lehetőség. Abban bízom, hogy Szeged kihasználja majd ennek a lehetőségét. Ráadásul a gyárnak köszönhetően közvetve és közvetlenül több ezer új munkahely jön létre

- mondta az országyűlési képviselő.

A munkaerő kérdése folyamatosan felmerül a gyártelepítéssel kapcsolatban.

Az biztos, hogy mindenképpen előnyt élveznek a magyar munkavállalók. Aki Magyarországon lakik, és a gyárban szeretne dolgozni, biztosan kap lehetőséget. Külföldiekkel csak a törvények maximális betartása mellett dolgoztathatnak majd.

 

 

Az előző évet keményen sújtotta a magas infláció, ami a térséget is elérte. Mihálffy Béla elmondta, hogyan is sikerült átvészelni ezt az időszakot a Homokhátság településeinek.

Valóban nagyon nehéz éven vagyunk túl. A lakosság és a kormányzat, de az önkormányzatok is régen látott nehézségekbe ütköztek. Ezeket jellemzően a háborús infláció, és az elhibázott brüsszeli szankciók okozták. Azonban a magyar gazdaság bebizonyította, hogy ilyen körülmények között is működik. A homokhátsági önkormányzatoknál sem volt ez másképp. Folyamatosan egyeztettünk a településvezetőkkel, és azt láttam, hogy a polgármesterek gondos, jó gazdái a településüknek. És az ott élőkkel együtt sikerült áthidalni a nehézségeket. A Homokhátságon igazi összetartó közösségek élnek, és ez a bajban is meglátszott. Ráadásul több fejlesztést is megvalósítottak. Volt, ahol új játszótér épült, de olyan hely is, ahol kollégium épült, de ne feledkezzünk meg a Homokhátság vízvisszapótlásának megoldásáról sem.

Szegedi politika: a közgyűlés baloldali többsége gyakorlatilag mindent átvert a testületen, amit akart.

Országgyűlési képviselőként csak azokkal a szegedi problémákkal foglalkozom, amivel a lakók megkeresnek, hiszen a testületben vannak kormánypárti képviselők is. Az egyik legnagyobb probléma volt, hogy a városért dolgozóktól el akarták venni a bérlakásaikat. Egyebek mellett emiatt a többször is elhibázott lakásrendeletet újra kellett írni. Így megoldódott a városért dolgozók lakhatása

- fogalmazta meg Mihálffy Béla.

Az idei év a jövőt tekintve kiemelten fontos lesz: két választást is rendeznek. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy szerinte lehet-e jobboldali fordulat az Európai Unióban, illetve mi várható az önkormányzati voksolástól.

Bízunk a jobboldali fordulatban. Azt látjuk, hogy Brüsszel nem látja a valós problémákat, ez a migráció kezelésén is látszik. Nekünk fel kell nyitni az emberek szemét, és ki kell jelenteni, hogy nem kérünk az illegális bevándorlásból, és a migránsgettókról. Abban pedig bízom, hogy Szegeden a politikai közösségünk jobb eredményt ér el, mint a korábbi választáson

- zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.