Politika

Szijjártó Péter: nem engedünk semmilyen zsarolásnak, nyomásgyakorlásnak

Szijjártó Péter: nem engedünk semmilyen zsarolásnak, nyomásgyakorlásnak

Kibédi Péter
2023. december 11., hétfő
Szijjártó Péter: nem engedünk semmilyen zsarolásnak, nyomásgyakorlásnak

Európa jövőjét befolyásoló kérdésekről döntenk ezen a héten Brüsszelben.

Kemény tárgyalások várnak Brüsszelben Szijjártó Péterre (Fotó: facebook.com)

 

Szijjártó Péter közösségi oldalán tett bejegyzésében azt írta, hogy ezen a héten történelmi távlatokban is Európa jövőjét befolyásoló kérdések kerülnek napirendre Brüsszelben: hétfőn Külügyminiszteri Tanács, kedden az Általános Ügyek Tanácsa, csütörtökön és pénteken pedig az állam- és kormányfők csúcstalálkozója lesz.

Az ülések fontosságát jól jelzi az az egyre "elképesztőbb mértékű" politikai és médianyomás, amelynek jelei már mindennap érzékelhetők: 

az európai politikai és médiaelit jól láthatóan folyamatosan kever össze egymástól teljesen független dimenziókat, történelmi és stratégiai kérdéseket kívánnak taktikai dealekkel áthidalni.

 "Ez nyilvánvalóan nem fog menni, ehhez mi nem járulunk hozzá" - hangsúlyozta a tárcavezető.

"Mi továbbra is az európai és nemzeti érdekek mentén hozzuk meg döntéseinket, és nem engedünk semmilyen nyomásgyakorlásnak, függetlenül attól, hogy az kitől jön, mivel zsarol vagy éppen mivel kecsegtet" 

- fogalmazott Szijjártó Péter.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.