Politika

Simicskó István értékelte lapunknak az elmúlt évet

Simicskó István értékelte lapunknak az elmúlt évet

Simicskó István: ez az év is egy rendkívüli kihívásokkal teli év volt.

Kovács György
2023. december 27., szerda
Fotó: Gémes Sándor/DM
Simicskó István értékelte lapunknak az elmúlt évet

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője értékelte lapunknak az évet. 

Fotó: Gémes Sándor/DM. 

Ez az év is egy rendkívüli kihívásokkal teli év volt

– kezdte a frakcióvezető. Kiemelte, a migrációs nyomás nem csökkent, sőt hullámokban, de növekedett. Ez a veszély fönnáll, és véleménye szerint valószínűleg fönn fog állni az elkövetkezendő években, vagy akár évtizedekben is.

Erre föl kell készülni.

Hangsúlyozta, ezt Magyarország a maga erejéből megteszi, de nyilván az Európai Uniónak kellene változtatni a politikáján.

Ezért kulcsfontosságú már a jövő évet illető európai parlamenti választás, hogy lesz-e változás. 

Mi azon vagyunk, hogy legyen változás Brüsszelben, és akkor a migrációt is reméljük, hogy másként fogják megítélni, és sok minden mást is.

Felhívta a figyelmet, amellett, hogy Magyarország biztonságát és békéjét sikerült garantálni, amellett az öncsonkító brüsszeli szankciók mellett is sikerült a magyar gazdaságot erősíteni és az inflációt is jelentősen csökkenteni.

Reményeim szerint a békét is elhozza a 24-es év az orosz ukrán fronton.

Hozzátette, ezt követően sok mindent még nem látunk előre, például, hogy Ukrajnának mi lesz a sorsa. Ukrajna uniós csatlakozása kapcsán emlékeztetett, egy olyan országot akarnak felvenni, amelynek jelenleg háborúban van, ezáltal nem ismertek a jelenlegi határai.

Hogy veszünk fel egy országot úgy, hogy nem tudjuk, hogy mekkora a népessége, és hol vannak a határai. Ilyen soha nem volt korábban

- jelentette ki. A problémákat azzal folytatta, hogy az EP választáson egy európai tagország lélekszám alapján kapja a mandátumokat, azonban Ukrajna esetében ez is megállapíthatatlan.

Összegzésként elmondta lapunknak,

Nehéz körülmények között, de sikerült az országot működőképesen fenntartani, és a családtámogatási rendszerek bővültek, ami egy nagyon nagy vívmány. A biztonság garantált volt, és garantált lesz a jövőben is. Összességében azt látom, hogy nehéz évet zártunk. A következő évben – bízzunk benne – ha a béke is elérkezik, akkor egy kicsit könnyebb lesz, és egyfajta gazdasági növekedés is el tud indulni erőteljesebben az országban.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.