Politika

Politico: Orbán felkészül az összecsapásra

Politico: Orbán felkészül az összecsapásra

Erőltetik Ukrajna uniós csatlakozását, anélkül, hogy felmérnék, ez milyen következményekkel jár ez az európai adófizetőkre és gazdákra nézve.

2023. december 4., hétfő
Politico: Orbán felkészül az összecsapásra

A brüsszeli lap szerint a magyar miniszterelnök kijelentése „sokkolta Brüsszelt”.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A Politico reggeli brüsszeli hírlevele úgy fogalmazott, hogy

Orbán felkészül az összecsapásra az ukrán tagsággal kapcsolatban.

A lap beszámolója szerint a magyar miniszterelnök 

tovább fokozta az Ukrajna EU-csatlakozásával szembeni ellenállását, és megerősítette, hogy kész kisiklatni az e hónapban esedékes EU-csúcsot, amelyen a vezetők zöld utat akartak adni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez

A magyar miniszterelnök szerint ugyanis „Ukrajna tagsága nem összeegyeztethető Magyarország nemzeti érdekeivel”, Ursula von der Leyen pedig „le akarja nyomni a torkunkon Ukrajna uniós csatlakozását, anélkül, hogy felmérné, milyen következményekkel jár ez az európai adófizetőkre és gazdákra nézve”.

Mindez pedig a Politico szerint „sokkolta Brüsszelt”, ugyanis 

a múlt hétig a magas rangú tisztviselők és diplomaták azt állították, hogy Orbán fenyegetése nem jelent nagy gondot a csúcstalálkozó szempontjából.

Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.