Politika

Nemzeti konzultáció: olyan döntéseket kell hozni, amelyek hosszú távra határozzák meg Magyarország sorsát

Nemzeti konzultáció: olyan döntéseket kell hozni, amelyek hosszú távra határozzák meg Magyarország sorsát

Nagyon fontos megvédeni a nemzeti konzultáció demokratikus intézményét.

2023. november 28., kedd
Nemzeti konzultáció: olyan döntéseket kell hozni, amelyek hosszú távra határozzák meg Magyarország sorsát

Sorsfordító időket élünk, olyan kérdésekben kell döntést hozni, amelyek hosszú távra határozzák meg Magyarország, a magyar nemzet sorsát - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti  (EP) képviselője hétfőn Dunakeszin, a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Az EP-képviselő a Tuzson Bence igazságügyi miniszterrel, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a magyar polgárok nagy erővel fogják megerősíteni, hogy nemet mondanak az illegális migrációra, elutasítják a genderideológiai őrületet.

 Deutsch Tamás szerint nagyon fontos megvédeni a nemzeti konzultáció demokratikus intézményét, a magyar polgárok szabad véleménynyilvánításának lehetőségét.

Támadják is bármilyen erővel Brüsszelből és támadja is bármilyen megveszekedett indulattal a dollárbaloldal,

mi kiállunk amellett, hogy Magyarországon minden fontos kérdésben úgy helyes döntést hozni, ha ezeknek a döntéseknek a meghozatalába a magyar választópolgárok bele tudnak szólni - fogalmazott Deutsch Tamás.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón kiemelte: egy kormány csak akkor lehet sikeres, ha a döntéseit az emberek álláspontjára alapozza és a magyar kormány rendszeresen kikéri a magyar emberek véleményét. Hozzátette: a nemzeti konzultáció olyan intézmény, amely mára szinte az alkotmányos rendszer részévé vált.

Rámutatott: nem mindegy, hogy amikor a magyar miniszterelnök kimegy Brüsszelbe tárgyalni, érezheti-e maga mögött az emberek támogatását. Egy nemzeti konzultáció arról is szól, hogy a magyar kormány mögé ezekben a fontos kérdésekben felsorakoznak az emberek és akkor az ország tárgyalási pozíciója is sokkal erősebb.

Nagyon fontos, hogy a lehető legtöbben töltsék ki a nemzeti konzultációs kérdőívet.

 

Egységben van a mi erőnk, abban, hogy egy kitöltött konzultáció mellett felsorakoznak a magyar emberek, felsorakozik az emberek véleménye, és ez egy egységes nemzeti akaratként tud megjelenni.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.