Politika

Szánthó Miklós: brüsszeli imperializmus helyett magyar út!

Szánthó Miklós: brüsszeli imperializmus helyett magyar út!

2023. szeptember 8., péntek
Szánthó Miklós: brüsszeli imperializmus helyett magyar út!

Az Alapjogokért Központ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetésen Szánthó Miklós a jövő évi EP-választások kapcsán úgy vélte, az tisztán meg fogja mutatni, hogy a 21. századi politika új törésvonala föderalisták és szuverenisták között húzódik.

Előbbi ki akarja szervezni a tagállami döntéshozatalt Brüsszelbe, utóbbiak viszont a szerződésekben rögzített hatásköreikért küzdenek.

Meg kell valósítaniuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását

mondta Szánthó Miklós, hogy mit is kellene tenni a konzervatívoknak. Ebben a magyar, lengyel és az olasz jobboldalra kiemelt szerep hárul.

A kontinens jelenlegi helyzetéről azt mondta, az ideológiai és geopolitikai problémák valójában összefüggnek.

Európa ma még gazdag, de már gyenge, miközben elveszíti a lelkét: jóléte a történelmi múltjából fakad, miközben épp hagyományait, kultúráját igyekszik megtagadni a politikai korrektség, az eltörléskultúra és a woke jegyében - tette hozzá.

Márpedig, aki elfelejti múltját, az újra és újra elköveti annak hibáit.

utalt az uniós és liberális elit téves geopolitikai helyzetértékelésére az ukrajnai háború kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet a sikeres stratégia "Európa lelkének megmentésére", úgy válaszolt:

Nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani, meg kell nézni a magyar példát, amely szembe megy a liberális fősodorral, ha meg kell védeni a nemzeti identitást, állami szuverenitást, a határokat, a családot vagy a gyermekeket. A magyar jobboldal sikere frusztrálja is Brüsszelt, a választók viszont értékelik ezt a politikát, melyet a négyszer egymás után elért kétharmados győzelem mutat. Bátornak és demokratának kell lenni, ennyi az egész

jelentette ki Szánthó Miklós a közlemény szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.