Politika

Novák Katalin: úgy nem lehet toleráns az ember, ha megtagadja identitását

Novák Katalin: úgy nem lehet toleráns az ember, ha megtagadja identitását

2023. szeptember 27., szerda
Novák Katalin: úgy nem lehet toleráns az ember, ha megtagadja identitását

A demográfiai problémák kiemelt szerepet kaptak az államfő beszédében, amit az egyetemen mondott. "Demográfiai jégkorszaknak" nevezte a jelenleg Európában zajló népesedési tendenciákat, hangsúlyozta, hogy egyetlen országban sem születik annyi gyermek, ami képes lenne fent tartani a népességszámot.

Felvázolta a magyar kormány által az elmúlt évtizedben a gyermekvállalás ösztönzésére tett családpolitikai intézkedéseket, amelyek eredményeként a házasságkötések száma egy évtized alatt megduplázódott, míg a terhesség-megszakításoké megfeleződött.

Úgy fogalmazott Novák Katalin, saját tapasztalatból is beszélve, hogy a családi életről és a gyermekvállalásról egyáltalán nem éri meg lemondani a karrier érdekében. A családbarát szemlélet rendkívüli fontosságú, ennek az állami politikában is jele kell, hogy legyen, nem csak egyéni, illetve magán szinten - tette hozzá.

Ne féljetek gyermeket vállalni

szólította fel a fiatalokat.

A beszéd után érkező kérdések egyike a magyar kereszténységre vonatkozott. Kijelentette a magyar államfő, hogy Magyarország nem adja fel az ezer éve választott kereszténységet. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a mai napig épülnek az ország minden területén a templomok.

A tolerancia fontos érték, ugyanakkor úgy nem lehet toleráns az ember, ha megtagadja identitását

jelentette ki Novák Katalin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.