Politika

Novák Katalin: a háború közvetlen fenyegetést jelent Európa biztonsági struktúrájára

Novák Katalin: a háború közvetlen fenyegetést jelent Európa biztonsági struktúrájára

2023. szeptember 21., csütörtök
Novák Katalin: a háború közvetlen fenyegetést jelent Európa biztonsági struktúrájára

Az államfő megerősítette, hogy Magyarország üdvözli az Ukrajnai béke kezdeményezést és nyitott arra, hogy csatlakozzon a folyamathoz. Hangsúlyozta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyes jelenléte a tanácskozáson jelzés, hogy eljött az idő arra, hogy komolyan napirendre kerüljön a béke kérdése.

Novák Katalin kiállt az ukrajnai magyar kisebbség mellett, továbbra is számít arra, hogy Zelenszkij lépéseket tegyen az ügy érdekében.

A háború közvetlen fenyegetést jelent Európa biztonsági struktúrájára is

emelt ki az államfő.

Hozzátette, hogy magyarként, szomszédként az ukrán-orosz háború nagy fenyegetést jelent, hiszen magyarok is életüket vesztik a harcban.

Az államfő együttműködést sürgetett az ukrajnai béke és biztonság ösztönzésében.

Ferenc pápát hozta fel példaként Novák Katalin, mint olyan személy, aki képes a békét előmozdítani.

A történelmünk annyi példát adott arra, hogy emberek kis csoportja, vagy akár egyetlen személy is meg tudta fordítani a történelem menetét

mondta.

Magyar köztársasági elnökként évtizedek óta először mondott beszédet az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Novák Katalin hivatalos Egyesült Államokbeli látogatása csütörtökön Texas államban folytatódik, ahol többek mellett tárgyal Greg Abbott kormányzóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.