Politika

Orbán Viktor: A béremelések mértéke sohasem lehet elég

Orbán Viktor: A béremelések mértéke sohasem lehet elég

2023. augusztus 25., péntek
Orbán Viktor: A béremelések mértéke sohasem lehet elég

A bérek alakulásáról beszélt a Orbán Viktor miniszterelnök, és leszögezte, hogy nagyon mélyről indultak a fizetések, amikor a rendszerváltás idején átállt Magyarország egy magán gazdasági rendszerre.

A béremelések mértéke sohasem lehet elég

jelentette ki a kormányfő.

A bérek további emelését igyekeznek elérni a minél közelebbi jövőben.

Azért dolgozunk, hogy augusztus után a bérek utolérjék az áremelkedés mértékét

szögezte le Orbán Viktor.

Hozzátette: augusztus lehet az a hónap, amikor fordulat lehet abban, hogy a bérek növekedése magasabb lesz, mint az infláció.

Bízik benne a kormányfő, hogy az év végén az árak emelkedése és a bérek növekedése közel azonos szinten lesz. Az áremelkedések esetében kiemelte, hogy annak voltak konkrét okai, ami magyarázható volt.

A háború miatt ellátási zavarok léptek fel, jöttek a brüsszeli szankciók, ami az egekbe emelte az energiaárakat. De volt egy olyan rész is, amit nem látok indokoltnak. Igaz ez a nagy multikra, amelyek sokkal magasabban tartották az árszintet, mint amit a tisztességes profit szempontja elfogadhatóvá tett volna. Éppen ezért ez ellen védekezni kell. Lebeszélni őket erről nehéz, itt a kormánynak fogakat, karmokat erőt kellett mutatni. A szabályok viszont meghozták az eredményt

magyarázta a miniszterelnök.

A valóság az, hogy reálbércsökkenés 11 éve nem volt. Ezzel szemben az idei év első felében volt. Az első félév ezért nagyon nehéz év volt, ezért fontos, hogy második félév korrigálja az első félévet - részletezte.

2024 a gazdasági növekedés újraindításának éve lesz.

Míg az idei esztendő az infláció letöréséről szól, a következő már a gazdasági növekedésről fog - foglalta össze a kormányfő.

A munkahelyek ügye kiemelt, célunk, hogy minden magyarnak legyen munkahelye, mert mi munkaalapú gazdaságról beszélünk. Ma 4,8 millió ember dolgozik, ez 2010-ben 3,6 millió körül volt

húzta alá a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, a jövőben továbbra is mindent megtesznek a rezsicsökkentésért. Tavaly 4 ezer milliárddal volt több a rezsi.

A rezsicsökkentés fenntartásáért a kormány mindent megtesz, miként eddig is, a jövőben is segítik a családokat. Ez havonta 181 ezer forinttal támogat minden családot, ennyivel fizetne többet minden család, amit nem tudnának kifizetni. A magyar rezsicsökkentést meg kell védeni. Brüsszel szemét ez szúrja, mert itt fizetik a legalacsonyabb gázárat. Pedig számos országnak saját energiaforrásai vannak, mi importáljuk, mégis többet fizettetnek a saját polgáraikkal, mint mi. Ezért támad minket Brüsszel, de erre nem lehetünk tekintettel

jelentette ki Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.