Politika

Menczer Tamás: "kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb"

Menczer Tamás: "kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb"

2023. augusztus 13., vasárnap
Menczer Tamás: "kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb"

Közösségi oldalán kommentálta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a magyar külügyminiszter előző napi posztjára érkezett szlovák reakciókat.

"Értek és megértek én mindent, kedves szlovák kollégák, de mégis... Nekünk sem tollas a hátunk, és nem most jöttünk a 6:20-assal. Láttam a nagy felzúdulást szlovák oldalon Szijjártó miniszter úr tegnapi posztja után, aki arról írt, hogy "hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel szembehelyezkedő politikusokkal szemben", és erre az egyik példa, hogy "Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát" - áll az államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Menczer Tamás azt írta, hirtelen szlovák oldalon azok is érzékenyek lettek a belügyekre, akik egyébként örömmel foglalkoznak más országok, például Magyarország belügyeivel.

"Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk. Mi a lólábbal foglalkozunk. Ami kilóg. Ordítóan kilóg" - fogalmazott, hozzátéve: "nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(!) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel. A választás előtt 48(!) nappal. Ez - itt Európában - viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít".

"Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb"

- zárta bejegyzését Menczer Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.