Politika

Deutsch Tamás: a baloldal politikai nyomására tartják vissza az uniós forrásokat

Deutsch Tamás: a baloldal politikai nyomására tartják vissza az uniós forrásokat

2023. május 14., vasárnap
Deutsch Tamás: a baloldal politikai nyomására tartják vissza az uniós forrásokat

Az Európai Bizottság a magyar "dollárbaloldal" és az európai baloldal nyomására, politikai okból tartja vissza a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokat - jelentette kiDeutschTamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Hozzátette: "bízom abban, hogy a bizottság ezt a jogszerűtlen álláspontot nem fogja fenntartani".

A politikus azt mondta, "nekünk, magyaroknak évek óta azzal kell szembesülnünk, hogy az Európai Unió legkülönbözőbb intézményei koncepciós eljárásokat folytatnak hazánkkal szemben: hazugságok, rágalmak, csúsztatások, minden alapot nélkülöző, egyre durvább politikai minősítések jegyében próbálnak kemény politikai nyomást gyakorolni Magyarországra"

Magyarázata szerint ennek oka, hogy Magyarország elutasítja az illegális migrációt, ezzel szemben Brüsszel "migránssimogató" politikát folytat és "ezt próbálja letolni a tagállamok torkán".

Hozzátette: a magyarok nemet mondanak a genderideológiai őrületre, megvédik a gyermekeket, nem engednek be genderpropagandistákat az óvodákba és az iskolákba, a gyermekvédelmi törvény nem engedi, hogy kicsavarják a szülők kezéből a gyermekük nevelésére vonatkozó, elidegeníthetetlen jogukat, ezzel szemben a genderideológia zászlóvivői a brüsszeli bürokrácia tagjai.

DeutschTamás kitért arra is, hogy Magyarország következetesen a béke mellett foglal állást az orosz-ukrán háborúval összefüggésben, Brüsszel ugyanakkor háborúpárti, egy "héjaálláspontot" képvisel, elhibázott szankciós politikát folytat, ez politikai nyomásgyakorlásra sarkallja a brüsszeli bürokráciát.

"Valljuk be, eddig ez a politikai nyomásgyakorlás sikerrel járt, mert Lengyelország és Magyarország még nem tudott hozzáférni a jog szerint neki járó fejlesztési pénzekhez" - mondta.

Az európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország szakmai kérdésekben tavaly novemberben és idén is egyetértésre jutott az Európai Bizottsággal. Úgy fogalmazott: az európai baloldalban az a rémkép merül fel, hogy Magyarország az Európai Bizottság által támasztott politikai feltételeknek egy jogi eljárásban végül meg tud felelni, innentől elhárulhat minden olyan politikai akadály, amely kapcsán megítélése szerint teljesen jogszerűtlenül ugyan, de nem engedtek hozzáférést az európai uniós fejlesztési forrásokhoz.

Hozzátette, bízik abban, hogy az Európai Bizottság - ha már ez az a testület, amely az unió szerződései felett őrködik - lesz annyi politikai bátorsága, hogy azt az álláspontot, amely szerint az európai baloldal nyomására, politikai okból tartják vissza a fejlesztési pénzeket, nem fogja fenntartani.

DeutschTamás szólt arról, hogy az Európai Tanács Általános Ügyek Tanácsa május végén 11. alkalommal tart meghallgatást a 7-es cikkelyes eljárás keretében, de "semmi újat, semmi konkrétat nem mondanak, ám folyamatos lesz a vádaskodás, az előre megfogalmazott ítélet elmondása".

"Május 31-én újra magyar vita lesz az Európai Parlamentben, ugyanazok a magyargyűlölő, nagyon agresszív, hungarofób hangokat megfogalmazó baloldali és néppárti politikusok fognak felállni, majd a magyar dollárbaloldal képviselői is, és mindenféle gyalázatos rágalmakat fogalmaznak meg" - fűzte hozzá.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.