Politika

Tóth Péter: rejtélyes és kevésbé nyomon követhető forrásai voltak Márki-Zay Péter mozgalmának

Tóth Péter: rejtélyes és kevésbé nyomon követhető forrásai voltak Márki-Zay Péter mozgalmának

2023. április 18., kedd
Tóth Péter: rejtélyes és kevésbé nyomon követhető forrásai voltak Márki-Zay Péter mozgalmának

Hétfőn jelent meg Ungár Péterrel, az LMP társelnökével egy interjú az Indexen, ahol azt állította, „ha az a pénz megérkezett volna hozzánk, láttuk volna. Ha tényleg jött hárommilliárd forintnak megfelelő dollár, akkor azzal valaki elsétált.”

Ennek apropóján felkerestük a szegedi ellenzéki politikusokat, megkérdeztük, hogy Ők látták-e nyomát a külföldi kampányfinanszírozásnak Szegeden, helytálló-e, hogy valaki "elsétált" az összeggel és ha igen, akkor ki, avagy kik lehettek azok?

Nem túl meglepő módon, többségük inkább hallgatott a témában, mint például az MSZP, Momentum, Párbeszéd, Jobbik-Konzervatívok, de még a helyi LMP is.

A kérdésekre rövid válaszokat kaptunk a DK-s Binszki Józseftől, aki szerint "szamárság," hogy Szegedre érkezett volna az amerikai forrásokból. A gyanút inkább a Fideszre terelné, szerinte a „szegedi kampányban legfeljebb a Fidesznek lehetett tiltott finanszírozása.” Azonban üres vádaskodáson kívül, ezt a kijelentését semmivel sem próbálta alátámasztani.

Azzal kapcsolatban, hogy valaki valóban elsétált-e a többmilliárdos támogatással, kitérő választ adott. Szerinte erről a titkosszolgálati és nyomozati szerveket kell kérdezni.

A Nép Pártján Mozgalom szegedi elnöke, Tóth Péter már bőbeszédűbb volt az üggyel kapcsolatban.

A Jakab Péterhez csatlakozott szegedi elnök elmondta, a kampány finanszírozását az előválasztásig követte, amely elmondása szerint az ellenzéki pártok támogatásából valósult meg.

Ebből, az egyetlen kivétel Márki-Zay Péter mozgalma volt, ami civil szervezetként jelent meg rejtélyes és kevésbé nyomon követhető erőforrásokkal

áll Tóth Péter válaszlevelében.

A szegedi pártelnök arra is kitért,

elképzelhetőnek tartja, hogy az előválasztás utáni kampányba befolytak pártfinanszírozáson kívüli összegek is.

Azonban hozzátette, erről szerinte nem tudhattak az ellenzéki pártok vezetői. Abban pedig teljesen biztos, hogy Szegedre nem érkezett a tiltott forrásokból, amelyet helyi szinten visszafogott kampányköltséggel magyarázott.

Elmondta, nem feladata Ungár Péter kijelentéseinek értelmezése, de ha valaki valóban "elsétált" a guruló dollárokkal, akkor a nyomozó hatóságoknak kell felderítenie ezeket az ügyeket.

A Nép Pártján Mozgalom nyugodtabb lenne, ha csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, mivel akkor a guruló dollárok és eurók nyomait is képesek lennénk felderíteni a nemzetünk érdekében. Bízunk benne, hogy rajtunk kívül a kormánypártok és az ellenzéki pártok is támogatják a csatlakozásunkat, hogy a külföldi és idegen hatalmak befolyásolási képességét minimalizálni tudjuk a jövőben

zárta válaszát.

A guruló dollárok sorsa a szegedi Fideszt is érdekli:

https://szegedma.hu/2023/03/nemet-ferenc-a-baloldali-varosvezetes-mar-nem-a-szegediek-erdeket-tartja-szeme-elott?fbclid=IwAR3jX2RZW2doXcsUlNWdvAW9FgQfAII3TFU-AkMN_wANMTeMk72EMl-06A0

Borítókép: Tóth Péter közösségi oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.