Politika

A Fidelitas elkezdte a felkészülést a 2024-es EP- és önkormányzati választásra

A Fidelitas elkezdte a felkészülést a 2024-es EP- és önkormányzati választásra

2023. február 27., hétfő
A Fidelitas elkezdte a felkészülést a 2024-es EP- és önkormányzati választásra

A Fidelitas az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: hétvégén megtartották a szervezet országos választmányának tisztújító ülését, amelyen a küldöttek politikai nyilatkozatot fogadtak el.

Ebben rögzítették, hogy a 2024 tavaszi európai parlamenti és önkormányzati választáson két nagy feladat vár a Fidelitasra és jelöltjeire: az Európai Parlamentből "ki kell söpörni a nemzeti érdekeket eláruló dollárbaloldal politikusait és a korrupt brüsszeli baloldalt".

"A magyar önkormányzatokból pedig ki kell szorítani az olyan politikusokat, akik Magyarország fejlődése és versenyképessége ellen dolgoznak, mindezt helyi kezdeményezéseken keresztül, a fejlesztések és a munkahelyteremtés akadályozásával" - tették hozzá.

"A következő egy éven a következő évtizedeink múlnak. Ennek megfelelő fegyelmezettséggel készülünk a ránk váró feladatra" - hangsúlyozták.

A politikai nyilatkozatban a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban azonnali fegyverszünetet és a béketárgyalásokat sürgetett. A Fidelitas szerint veszélyes, hogy az Európai Unió vezetői és NATO "nem a konfliktus feloldásán és a béketárgyalások kikényszerítésén, hanem a konfliktus elmélyítésén és a fegyveres harcok támogatásán fáradoznak".

A Fidelitas "felelőtlen árulásnak" tartja, hogy a "dollárbaloldal" még most is fegyverrel szállna be a háborúba, és a szankciók támogatásával még azután is "idegen érdekeket képviselnek", hogy kiderült róluk: "kilóra megvásárolták őket".

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.