Politika

Gyurcsánynak már a baloldalon sem hisznek

Gyurcsánynak már a baloldalon sem hisznek

2023. január 6., péntek
Gyurcsánynak már a baloldalon sem hisznek

Az együttműködés és a baloldali pártok közötti versengés mellett foglalt állást minapi Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök ugyanakkor a tőle megszokott zavaros szabadversében arra is utalt: nem mindenkivel érdemes összefogni, főleg nem az ellenzékben vezető szerepet betöltő DK-nak. „A verseny ugyanakkor nem politikai és karaktergyilkossági kísérlet, nem totális háború, az együttműködés pedig nem az elfogadhatatlan, esetleg a nem vagy alig létező egyenrangú elfogadása. Teljesítményversenyre van szükség” – fogalmazott. 

– A szavakkal teljesen egyetértünk, várjuk, hogy a cselekedetekben is megmutatkozzék ez az együttműködés – reagált az ATV-nek Márki-Zay Péter, akit Gyurcsány már a választás estéjén első számú felelősként nevezett meg a történelmi vereségért. Igaz, Hódmezővásárhely polgármestere is odaszúrt a DK elnökének, mondván:

„Egypárti árnyékkormányt alakítottak, hát az sem az együttműködés bizonyítéka.”

Bár az MSZP is üdvözölte Gyurcsány együttműködésre vonatkozó szavait, azt ugyanakkor másképpen látja, hogyan kellene versenyezniük egymással. „Az előválasztás a legjobb eszköz arra, hogy az ellenzéki együttműködésben eldőljön, mi az elfogadhatatlan vagy az egyáltalán nem létező” – fogalmazott Komjáthi Imre. 

– Az LMP jövőképe és értékei egyértelműek, más ellenzéki szereplőkről viszont nem mindig tudni, mit is kínálnak a választóknak. Így pedig lehetetlen kormányt váltani – reagált Ungár Péter, a párt társelnöke. 

A Jobbik pedig azt közölte: nem érzik magukat megszólítva a DK elnöke részéről, akinek az ellenzékhez intézett sorait nem tartják a baloldali politikán kívül értelmezhetőnek. A Momentum a reagálásában úgy fogalmazott, hogy az ő feladatuk nem a Gyurcsány Ferenc szabadverseire való reagálás, hanem hogy az emberek valódi problémáival foglalkozzanak.

Gyurcsány szerint az immár negyedik alkalommal is kétharmados felhatalmazással kormányzó Fidesz is tönkrement, mert – mint fogalmazott – „már semmit nem jelent nekik Kölcsey parancsa: »a haza minden előtt«”. A párt fasiszta bűnszövetkezet lett – jelentette ki a DK elnöke.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.