Politika

Orbán Viktor: a nyugdíjasok számíthatnak ránk!

Orbán Viktor: a nyugdíjasok számíthatnak ránk!

2022. december 13., kedd
Orbán Viktor: a nyugdíjasok számíthatnak ránk!

A kormány január elsejétől 15 százalékkal megemeli a nyugdíjakat – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán.


A miniszterelnök videóban elmondta, a szankciók miatt tombol az energiaválság, ami ellen védekezni kell, de nem szabad elfeledkezni a nyugdíjasokról sem, ezért a kormány folytatja, amit 2010 óta folyamatosan tesz, és megőrzi a nyugdíjak értékét.

Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában tombol az energiaválság, ez bennünket, magyarokat is nyomaszt és érint" - hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy védekezni kell: "mi magyarok ársapkákkal és rezsicsökkentéssel védjük a családokat".

Jelezte: a védekezés közben nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Magyarországnak vannak nagy céljai, amelyek túlmutatnak a nehéz időszakokon.

Az egyik ilyen nagy célnak a kormányfő a nyugdíjasok méltó életének biztosítását, illetve a nyugdíjak értékének megőrzését nevezte.

Ezt a célt 2010 óta minden évben sikerült elérnünk; most, hogy 15 százalékkal emeljük január elsejével a nyugdíjakat, ez 2023-ban is így lesz. "A nyugdíjasok számíthatnak ránk!" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.