Politika

Mi Hazánk: kivégezheti a szegedi vállalkozókat az önkormányzat

Mi Hazánk: kivégezheti a szegedi vállalkozókat az önkormányzat

2022. november 23., szerda
Mi Hazánk: kivégezheti a szegedi vállalkozókat az önkormányzat

A vállalkozók érdekében tartott sajtótájékoztatót Dr. Tímár Tamás a Mi Hazánk képviseletében az IKV székháza előtt.
A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegedi önkormányzati tulajdonú bérlemények, ingatlanok bérleti díját minden évben az infláció mértékével megegyező mértékben emeli meg az önkormányzat. A Mi Hazánk szerint ebből kifolyólag jelenleg csak az önkormányzatnak van lehetősége arra, hogy segítse a vállalkozókat.

Tímár hangsúlyozta, ha az önkormányzat megemeli a vállalkozók által a vállalkozásuk üzemeltetése érdekében bérelt ingatlanok bérleti díját, azzal gyakorlatilag kivégzi őket.

Hozzátette, ebben az esetben az amúgy is megfizethetetlen rezsiköltségek mellett már csak a bezárás lesz az egyetlen lehetőség és alternatíva a vállalkozók számára, ez pedig szükségszerűen a családokra is ki fog hatni.

Dr. Tímár Tamás rávilágított, ha a bérleti díj inflációval azonos mértékű emelése miatt kell bezárnia egy vállalkozásnak, azáltal az önkormányzat is komoly bevételtől esik el.

A Mi Hazánk ezért arra kéri az önkormányzatot, ne emelje meg a jelenlegi bérleti díjakat az olyan ingatlanok vonatkozásában, amelyeket a vállalkozások, vállalkozók bérelnek az önkormányzattól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.