Politika

Hollik reménykedik, hogy kikényszeríthetik az uniós szankciós politika megváltoztatását

Hollik reménykedik, hogy kikényszeríthetik az uniós szankciós politika megváltoztatását

2022. október 16., vasárnap
Hollik reménykedik, hogy kikényszeríthetik az uniós szankciós politika megváltoztatását

A kormányoldal azt várja a nemzeti konzultációtól, hogy több millió magyar ember véleménye kikényszerítheti az Oroszországgal szembeni uniós szankciós politika megváltoztatását - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hollik István kiemelte: a kormánypártok kötelezettségnek tartják a nemzeti konzultációt, hiszen kormányzásuk elején megígérték, hogy a Magyarország jövőjét hosszú távon érintő ügyekben ki fogják kérni az emberek véleményét. Ez így volt a Covid kezelése és a migráció ügyében is, most pedig "itt van ez a szankciós rendszer", amely egyértelműen tönkreteszi az európai gazdaságot - mondta. Közölte: a nemzeti konzultációtól azt várják, hogy "több millió magyar ember véleménye kikényszerítheti a szankciós politika megváltoztatását".

Szerinte a brüsszeli elit "egy buborékban ül", nem veszi észre vagy nem akarja tudomásul venni, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók "fordítva sültek el", nem hajlandó tudomásul venni, hogy az energiaárak az egekben vannak, és hogy az emberek az utcán tüntetnek a kifizethetetlen rezsiárak miatt.

Ha több millió ember egyértelműen kifejezi a véleményét, az hatásos lehet - vélekedett, hozzátéve, hogy egy demokráciában az emberek véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Reményét fejezte ki, hogy ezt a demokratikus alapszabályt "még nem felejtették el Brüsszelben sem".

Mint ismert, a szankciókat időről-időre újra kell tárgyalnia az EU-nak, és újra szavaznak róluk - ha kell, szigorítják, vagy éppen enyhíthetik is azokat a tapasztalatok tükrében.

https://szegedma.hu/2022/10/ime-a-nemzeti-konzultacio-kerdesei

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.