Politika

Novák Katalin vezeti az ENSZ közgyűlés magyar képviseletét

Novák Katalin vezeti az ENSZ közgyűlés magyar képviseletét

2022. szeptember 15., csütörtök
Novák Katalin vezeti az ENSZ közgyűlés magyar képviseletét

Novák Katalin köztársasági elnök vezeti az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakának magyar delegációját - tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) csütörtökön.

A hivatal azt közölte az MTI-vel, hogy a köztársasági elnök New Yorkba egyenesen Londonból, II. Erzsébet királynő temetését követően érkezik.

Kifejtették: az ENSZ hivatalos magyar delegációját szeptember 21-éig Novák Katalin államfő vezeti, amelynek tagja többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a külügyminisztérium több vezetője: Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár, Bunford Zsolt, Hidegh Attila, Stifter Ádám és Váradi László helyettes államtitkár.

Az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakát 2022. szeptember 13. és 27. között tartják New Yorkban, amelynek magas szintű hetén, szeptember 21-én Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is felszólal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.