Politika

Zelenszkij szerint Oroszország veszíteni fog, mert a gonosz mindig veszít

Zelenszkij szerint Oroszország veszíteni fog, mert a gonosz mindig veszít

2022. május 9., hétfő
Zelenszkij szerint Oroszország veszíteni fog, mert a gonosz mindig veszít

Az ukrán elnök úgy fogalmazott a szokásos vasárnap esti beszédében, hogy a szabad világ szemében egyértelmű, hogy Ukrajna áll a jó oldalon ebben a háborúban, és Oroszország veszíteni fog, mert a gonosz mindig veszít.

Azt mondta, hogy az ukrán luhanszki régióban található Bilohorivka falu ellen szombaton elkövetett orosz légicsapásban közel 60 ember halt meg.

Civilek, akik a támadások elől bújtak el az iskolában, amit célzott csapás ért

-fogalmazott.

A beszédből az is kiderült, hogy nagyjából 90 ember keresett menedéket az iskola óvóhelyként használt pincéjében, vasárnap délelőtt még annyit lehetett tudni, hogy harminc embert kimentettek, és két ember holttestét találták meg.

Zelenszkij szerint Oroszország elfelejtett mindent, ami fontos volt a második világháború győzteseinek, de Ukrajna és a szabad világ emlékeztetni fogja rá, reflektálva arra, hogy Oroszországban május 9-én ünneplik a győzelem napját, és Moszkvában katonai díszszemlét is tartanak majd.

Beszélt arról is, hogy Ukrajna először vett részt a G7-országok tanácskozásán, ahol Zelenszkij a szankciók fokozására szólított fel, és ezek között említette az orosz olajra, olajszármazékokra kivetendő embargót is.

Majd Zelenszkij kiemelte, hogy szerinte ez a nap Ukrajnában megmutatta, hogy már

a szabad világ és az egyesült Európa teljes értékű részei,

ami szerinte nyilvánvaló kontraszt Moszkva gonoszságban és gyűlöletben töltött magányával szemben, amit szerinte hétfőn mindenki látni fog.

Forrás: telex.hu
Borítókép: MTI/AP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.