Politika

Pintér Sándor: az országban továbbra is rend van!

Pintér Sándor: az országban továbbra is rend van!

2022. május 18., szerda
Pintér Sándor: az országban továbbra is rend van!

Pintér Sándor változatlan célokkal vezetné a Belügyminisztériumot. A miniszter, akit újra jelöltek a tisztségre az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában szerdán arról beszélt, kiemelt feladata lesz a rendvédelmi szervek hivatásos állomány illetményének rendezése, az ország gazdasági teljesítőképességének függvényében.

Miniszterjelölti meghallgatásán Pintér Sándor kiemelte, az országban továbbra is rend van, 2010 óta folyamatosan csökken a bűncselekmények száma,

a közterületen elkövetett bűncselekmények száma például 115 ezerről 46 ezerre csökkent.

Mint mondta, ez is azt mutatja, a büntetőpolitika helyes úton jár. Az állampolgárok biztonságérzete lényegesen jobb, mint 12 évvel ezelőtt, és célkitűzésünk, hogy a következő időszakban tovább javuljon - mondta, megjegyezve, hogy ebben nemcsak a rendéri munkának van szerepe, hanem az állampolgárok jogkövető magatartásának is.

A politikus jelezte: parlamenti államtitkára Rétvári Bence lesz, és nem tervez személyi változtatást a rendvédelmi szervek felső vezetésében.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.