Politika

Megtorló szankciókról írt alá rendeletet Putyin

Megtorló szankciókról írt alá rendeletet Putyin

2022. május 3., kedd
Megtorló szankciókról írt alá rendeletet Putyin

Vlagyimir Putyin megtorló gazdasági intézkedésekről írt alá rendeletet. Eszerint Oroszország megtiltja az általa szankcionált termékek és nyersanyagok exportját a büntetőintézkedésekkel sújtandó személyeknek és szervezeteknek.

Hogy pontosan kiket és milyen szervezeteket szankcionál az orosz kormány, azt egyelőre nem tudni, de az államfő szerint a szankciók célja, hogy megfelelő választ adjon egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek Oroszországgal szemben tett barátságtalan lépéseire.

Azt is megtiltja a rendelet, hogy a szankciók sújtotta külföldi magánszemélyekkel és cégekkel tranzakciók folyjanak, továbbá azt is engedélyezi, hogy az orosz szerződő felek ne teljesítsék a velük szemben fennálló kötelezettségeket.

Mindezek értelmében tíz napja van az orosz kormánynak összeállítani a szankcionálandó cégek és magánszemélyek listáját., illetve további kritériumokat kell meghatározniuk a korlátozott tranzakciók kapcsán.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.