Politika

Orbán aláírta a bérmegállapodást

Orbán aláírta a bérmegállapodást

2021. november 15., hétfő
Orbán aláírta a bérmegállapodást

Ünnepélyes keretek között írták alá a bérmegállapodásról szóló dokumentumot a Karmelita Kolostorban. A kormányfő azt mondta hétfőn, a növekedés közös magyar siker, ezért mindenkinek részesülnie kell belőle.

A kormányzásunk kezdetekor a legfontosabb vállalásunk az volt, hogy létrehozzuk a munkaalapú gazdaságot. Ha munka van, minden van, ez volt a kiindulópont - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Kiemelte, hogy nem csak a minimálbérek emelkednek a bérmegállapodással, hanem a munkáltatókat terhelő adók és járulékok is csökkennek. A megmaradt pénzt pedig adó helyett a munkavállalókra költik, több marad a vállalkozásoknál és a családoknál - mutatott rá.

Mint mondta, a pénzből emelkedő fizetések és újabb munkahelyek lesznek, melyek tovább növelik a gazdasági telejsítményt. Az egész mostani munkaalapú gazdaság érzékeny pontja a versenyképességet javítani tudó adórendszer; az adócsökkentés adja meg a lehetőséget, hogy minden évben arról beszélhessenek, hogy mennyivel tudják emelni a béreket – magyarázta Orbán Viktor.

Ahogy mi is beszámoltunk róla korábban, 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér januártól, a garantál bérminimum pedig 260 ezerre.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.