Politika

Az Origo szerint Soros a járványt kihasználva bevásárolta magát Budapest vezetésébe

Az Origo szerint Soros a járványt kihasználva bevásárolta magát Budapest vezetésébe

2020. március 30., hétfő
Az Origo szerint Soros a járványt kihasználva bevásárolta magát Budapest vezetésébe
A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok egymillió eurót adományozott a Karácsony Gergely vezette Budapestnek. A magyar kormány nem kapott a támogatásból - derül ki az amerikai üzletember hétfői közleményéből. A bevándorláspárti spekuláns ezzel bevásárolta magát a főváros vezetésébe: már csak az a kérdés, mikor fogja benyújtani a számlát - írja az Origo.

A lap cikke szerint váratlan támogatója akadt a budapesti városvezetésnek: Soros György hétfőn közleményben jelezte, hogy 1 millió euróval támogatja a fővárost a járvány leküzdésében.

"A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben"

- írta az üzletember, aki azzal indokolta döntését. hogy a fővárosban született. Arról, hogy mennyire politikafüggetlen a gesztus, sokat elárul, hogy a magyar kormány egyetlenegy fillért sem kapott az adományból. Ismerve Soros logikáját, előbb-utóbb befogja nyújtani a számlát Karácsonyéknak: ez pedig nem mást jelent, mint hogy

a válsághelyzet alatt befolyást vásárolt magának Budapest vezetésében.

Az egyelőre nem világos, hogy Karácsony Gergelyék miként fognak elszámolni a több mint 300 millió forint elköltésével. A kórházak esetében ugyanis alapítványi számlákra érkeznek a támogatások, amivel kötelességük elszámolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.