Politika

Szegedet erős centrummá tenné a magyar kormány

Szegedet erős centrummá tenné a magyar kormány

2018. november 12., hétfő
Szegedet erős centrummá tenné a magyar kormány

Az anyaországi területeket és a Vajdaságot is magába foglaló történelmi Alföld egészére szeretnénk egy fejlesztési programot megvalósítani Szeged vezetésével és Szeged-központúsággal – mondta el a vásárhelyi Promenádnak adott interjúban Lázár János. A képviselő szerint gazdaságfejlesztésben gondolkodik a kormány, hiszen növelni kell az ország versenyképességét, e tekintetben pedig a déli és a keleti régió munkaerő-piaci tartalékot jelent, illetve szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot a határon túli magyar területekkel, így az Észak-Vajdasággal.

Lázár János

főleg Vásárhelyről beszélt

, de valamennyire érintette Szegedet is. A legérdekesebb részeket szedegettük ki az interjból. A képviselő azt mondta, a kormány szándéka az, hogy Szegedet összekösse Szabadkával, az ottani vasúti pályát korszerűsítik 31 perces menetidőt elérve, és Bajával is megteremtik az összeköttetést. - A Baja–Szabadka, Szabadka–Szeged, Szeged–Vásárhely és Vásárhely–Békéscsaba vonal vasút-korszerűsítésével a trianoni diktátum óta a legjelentősebb, határon átlépő vasúti projektet hozzuk tető alá. Nem titkoljuk, hogy Békéscsaba–Vásárhely–Szeged tengelyt szeretnénk felépíteni:

a Fidesz célja a három város szövetségének erősítése, mert a gazdaságukban komoly potenciál rejlik.

Ezért Békéscsabáról Kecskemétre vezetjük és négysávosítjuk az M44-es utat, Szeged és Budapest között pedig vasútvonalat szeretnénk korszerűsíteni, csökkentve a menetidőt – részletezte az országgyűlési képviselő.

Szeged eddig vesztes volt, de van remény

Szeged vesztese volt az elmúlt évek regionális átrendeződésének, hiszen Kecskemét és Temesvár is megverte, ám még vannak tartalékai. A kormány szövetségesként tekint Szeged polgáraira, szeretné támogatni a törekvéseiket, ezért épült fel itt az ELI lézerközpont – derült ki az interjúból, ahogy az is,

az ELI mellé ipari parkot tervez a kormány, ahová új ipart telepítenének kormányzati eszközökkel és segítséggel.

- Nagyon remélem, hogy a Szegedi Tudományegyetem új rektora, a jól működő és terjeszkedő élelmiszer-ipari vállalkozás, a Bonafarm csoport, az ELI és a fent vázolt közlekedésfejlesztések lendületet adhatnak Szegednek, ahol 2019 után új korszak kezdődhet - mondta Lázár.

Botka és a baloldali maffia

Világosan kell látni:

Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László,aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma

– magyarázta Lázár, aki szerintBotka puhasága és a várost fokozatosan behálózó baloldali politikai maffia rossz irányba viszi Szegedet, ebből értelemszerűen nem jöhet ki fejlődés. Egy bizonyos: politikai változásra van szükség az előrelépéshez. Szeged polgárai nem lehetnek tovább ellenzékben – fejtette ki a képviselő.

(via Promenad.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.