Meteor

Nagyon meleg lesz ma is, de esőre is számítsunk

Nagyon meleg lesz ma is, de esőre is számítsunk

2023. augusztus 23., szerda
Nagyon meleg lesz ma is, de esőre is számítsunk

A sok napsütést gomolyfelhők zavarják, és eleinte északkeleten, délutántól már északnyugaton is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet. – írja a köpönyeg.hu

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

(via delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.