Meteor

Végre: markáns hidegfront jön Szegedre - ráadásul esővel!

Végre: markáns hidegfront jön Szegedre - ráadásul esővel!

2022. július 28., csütörtök
Végre: markáns hidegfront jön Szegedre - ráadásul esővel!

Végre valahára enyhülni fog a szárazság a következő napokban: a hétvégén ugyanis nem csupán 30 fok körülire esnek be a maximumok, de a záporok és zivatarok sem kerülik el a térséget.

Bár a közelgő hidegfrontnak már Csongrád-Csanád megyében is látható jelei vannak, ez még csak a kezdet: ma, azaz csütörtökön még csak az északkeleti szél fogja elviselhetőbbé tenni a száraz, 36 fokos meleget.

Az igazi felfrissülés pénteken veszi kezdetét: ekkor az ország északi, északnyugati tájain már felszakadozhat a felhőzet, ám javarészt még csak a légmozgás fog megélénkülni, a napsütés többnyire zavartalan lesz és 36 fok lesz a maximum hőmérséklet.

Az elmúlt hetek hidegfrontjai ennél többet nem is jelentettek az Alföldre nézve, ám ezúttal ez nem így lesz: szombatraegy hidegfront hoz sokfelé záporokat, zivatarokat, felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell.

Feltámad az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos lökésekre is fel kell készülni. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 23 és 36 fok között alakulhatnak, keleten, azaz nálunk lehet a legmelegebb.

Vasárnap a Dunától keletre többfelé, a déli tájakon elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor és zivatar, a maximum 24 és 30 fok között lesznek. Hétfőn tovább ritkul a csapadék esélye, sokfelé lesz újra napsütés, és a hőmérséklet is lassan melegedni kezd.

(Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.