Meteor

Élvezzük ki a vasárnapot, mert hétfőn már alig lesz 20 fok

Élvezzük ki a vasárnapot, mert hétfőn már alig lesz 20 fok

2021. szeptember 18., szombat
Élvezzük ki a vasárnapot, mert hétfőn már alig lesz 20 fok

Tartós északias áramlással érkezi kegyre hűvösebb levegő hazánk felé, ami hétfőre 15 és 20 fok közötti maximumokra csökkenti a hőmérsékletet.

Vasárnap még az átlagosan kellemes ősz vár ránk, hétfőtől viszont betör a hűvös, mi több, a hideg. Vasárnap még hajnalban északkeleten eshet, napközben pedig a középső tájak ígérkeznek kevésbé felhősnek, máshol gyakrabban befelhősödhet az ég, de számottevő csapadék nem várható. Északi-északnyugati szél lesz jellemző, mely főként a középső országrészben lehet gyakran élénk. Északkeleten 16-18, máshol még 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn azonban megérkezik a hidegfront: főként délen, délnyugaton fordulhat elő nagyobb területen csapadék, délután már csak kisebb záporok lehetnek. A front mögött észak felől újabb adag hűvös levegő érkezik, a délutáni órákban mindössze 15-20 fokot mérhetünk.

Az átlag alatti időjárást remélhetőleg csak csütörtökig kell kibírnunk, addig viszont az éjszakai, hajnali minimumok is elég kemények lesznek: többfelé megjelenhetnek az 5 fok körüli, illetve 5 fok alatti minimumok, a derült, szélcsendes völgyekben akár talajmenti fagy is bekövetkezhet.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.