Kultúra

Idén ősszel a rokonság lesz a Radnóti-estek témája

Idén ősszel a rokonság lesz a Radnóti-estek témája

2023. szeptember 22., péntek
Idén ősszel a rokonság lesz a Radnóti-estek témája

A Radnóti-estek negyedik évada kezdődik ősszel az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar szervezésében. Az őszi szemeszterben négy alkalommal hallgathatnak meg az érdeklődők beszélgetéseket a Café Radnótiban, ezúttal a rokonság témakörében. A beszélgetéseket szerda esténként 18 órától lehet majd meghallgatni, a belépés pedig ingyenes lesz.

Ezekből a beszélgetésekből többek között arra kaphatnak választ az érdeklődők, hogy vajon hogyan válik izgalmas olvasmánnyá és történeti forrássá egy szingli naplója 1938-39-ből és miként értelmezhetőek Nyugat-Szibériában élő nyelvrokonaik esetében a családi, valamint nemzetségi kapcsolatok. Az ellátogatók is megtapasztalhatják, hogy hogyan bontakozik ki egy nagy sikerű, mai regényben egy 1944-ben örökbe fogadott kislány története.

A programokról részletesebben pedig a kar honlapján lehet tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.