Kultúra

Megvan a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál versenyprogramja

Megvan a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál versenyprogramja

2023. május 5., péntek
Megvan a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál versenyprogramja

Több mint húsz országból kerültek be operatőri szempontból kiemelkedő filmek a versenyprogramba - írják a szervezők közleményükben.

Nyolc-nyolc nagyjáték- és dokumentumfilm, húsz rövidfilm és négy kísérleti film került be a hetedik Zsigmond Vilmos Filmfesztivál programjába, ami október 24. és 28. között rendeznek meg. A nívós szakmai zsűri csaknem 400 nevezésből választotta ki a végleges mezőnyt: Buk Miklós és Török Ferenc az egész estés alkotásokból, dr. Muhi András és Csepeli Eszter a kisjáték- és kísérleti filmekből, míg Bakony Alexa és Domokos Balázs a dokumentumfilmek közül válogatta ki az operatőri szempontból leginkább izgalmas alkotásokat.

Az alkotások között több nemzetközi filmfesztiválokat is megjárt, és van köztük 15 magyar nevezés is, többek közt a Kárpáti György Mór által jegyzett Jövő nyár, vagy a Bernáth Szilárd rendezésében Cottbusban debütáló, később Tallint is megjáró Larry.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.