Kultúra

Kertész Imréről nyílik kamarakiállítás Szegeden

Kertész Imréről nyílik kamarakiállítás Szegeden

2018. október 12., péntek
Kertész Imréről nyílik kamarakiállítás Szegeden

Az ismeretlen Kertész Imre címmel nyílik kettős kamarakiállítás hétfőn a 23. SzegediŐszi Kulturális Fesztiválon - közölte a Kertész Imre Intézet pénteken az MTI-vel.

Az összegzés szerint a tárlat a helyszínhez igazodóan két tematikus részből áll: a Tanulóévek, 1935-1955 és a Szegedi találkozó, 2007. Az első rész Kertész Imre tanulóéveiből mutat be eddig főként még kiadatlan képeket és azokhoz választott, javarészt szintén publikálatlan vallomásrészleteket. A kiállítás második fele többségében ismeretlen fényképek segítségével egyetlen eseményre; Kertész Imre 2007-es szegedi látogatására koncentrál. A Nobel-díjas szerzőnek ez volt az egyetlen alkalma, amikor hazai egyetemista olvasóival találkozhatott: se előtte, se utána ilyen felkérést nem kapott. Ugyanakkor a Nobel-díjas írót több személyes kapcsolat is a városhoz fűzte, így nem véletlen, hogy a kettős kamarakiállítást is Szegeden rendezik meg. A tárlat, amely a Kertész Imre Intézet és a SzegediTudományegyetem NKI Kulturális Iroda együttműködésével valósul meg, október 31-ig tekinthető meg a SzegediTudományegyetem Rektori Épület Átriumában - tartalmazza a közlemény.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.