Kultúra

Rendhagyó lesz a jövő évi Szabadtéri Játékok

Rendhagyó lesz a jövő évi Szabadtéri Játékok

2018. augusztus 6., hétfő
Rendhagyó lesz a jövő évi Szabadtéri Játékok

Herczeg Tamás, a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, valamint Harangozó Gyula a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója annak ellenére, hogy még 2 előadás lesz a Dóm téren, már bejelentették a 2019-es évad darabjait és újításait.

A Szabadtéri Játékok igazgatója még azt a kulisszatitkot is elárulta, hogy már a 2020-as évadon is dolgoznak, de azzal kapcsolatban még sok a kérdés. A 2019-es évre viszont már minden le van fixálva, így arról bőven tudott mit mondani.

„Ez egy kellemes állapot, hogy már tudunk a 2019-es előadásokról beszélni, de ehhez tudni, hogy e mögött rengeteg kemény munka áll.”

- jelentette ki Herczeg Tamás. A jövő évi előadások mellett nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésekre is. Az egyik nagy beruházásuk egy 90 négyzetméteres LED-fal, ugyanis azt eddig bérelték. A Dóm téren egy másik nagy fejlesztés lesz még a nézőtér felújítása is.

„A mostani nézőtér már 25 éves, és kevés a lejárati pontja. Ezen változtatni szeretnénk, és egy modern, korszerű új nézőteret szeretnénk építeni.”

- mondta a Szabadtéri Játékok igazgatója. Nem csupán a nézőknek lesz kellemesebb az előadásokra járni, ugyanis az új nézőteret az igazgató elmondása alapján könnyebben és gyorsabban lehet majd felépíteni és szétbontani, így a munkások dolgát is megkönnyíti majd a fejlesztés. Az újszegedi Liget felújításának köszönhetően jövőre már a parkban is lesz egy színpad, ahová előadások kerülnek. Az ottani nézőtér 1200 fő befogadására lesz képes, és az ígéretek szerint a színpad a Dóm térre épített színpaddal lesz egyenértékű.

Fotó: Veréb Simon

A következő évadban viszont nem csak a fejlesztések okoznak majd változásokat. Harangozó Gyula megemlítette, hogy több hagyománnyal is szakítanak. Az egyik ilyen az lesz, hogy a megszokottaktól eltérően egy héttel korábban kezdődik majd a műsor, és nem operával indítanak, ahogy az eddig tették. Az első előadás a Hullámzó világ című táncjáték lesz június 21-én és 22-én, ami a 140 éve történt nagy szegedi árvíznek állít emléket. Az erős kezdést, még erősebb zúzás követi majd, ugyanis a We Will Rock you című musical kerül a színpadra június 28-án és 29-én, valamint július 5-én és 6-án. Az eddig elkezdett Shakespeare sorozatot is folytatják, ám nem egy Shakespeare darabbal, hanem egy az író életéről szóló romantikus komédiával, a Szerelmes Shakespeare című színházi előadással, ami az azonos című film alapján készült. Természetesen opera is került a jövő évi repertoárba. Verdi Aida című darabját július 26-án és 27-én fogják adni.

Fotó: Veréb Simon

A 2019-es év előadási közül már biztos, hogy a Titanic című előadás lesz a legnagyobb sláger. Augusztus 9-én, 10-én, 11-én, 16-án, és 17-én is adni fogják a korábban 5 Tony-díjra felterjesztett musicalt. Az újszegedi színpadra is hasonlóan érdekes előadások kerülnek. A Moliére sorozat folytatásaként a Don Juan komédiát játsszák majd július 19-én, 20-án és 21-én. A Liget színpadán a következő előadás csak augusztus 2-ra van tervezve. Ez pedig nem más lesz, mint Brecht Koldusoperája. Végül, de nem utolsó sorban, a gyerekekre is gondoltak a szervezők, ugyanis augusztus 16-tól 19-ig a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebaletett lehet majd megtekinteni. Erről még egy rövid videót is mutattak a szervezők.

Aki megszeretné váltani a jegyét a 2019-es évadra, az a mai naptól már meg is teheti. Az igazgató ehhez hozzáfűzte, hogy kénytelenek voltak emelni a jegyárakon, de csupán a szombati előadások árai emelkedtek és azok is csak 300 forinttal. Emellett egy akciót is indítottak. Az első 60 ember, aki személyesen a jegyirodában vásárol jegyet a 2019-es szezonra, ajándékba páros állójegyet kap az Apáca Showra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.