Kultúra

Madách-konferencia vásárhelyi előadókkal + FOTÓK

Madách-konferencia vásárhelyi előadókkal + FOTÓK

2017. október 1., vasárnap
Madách-konferencia vásárhelyi előadókkal + FOTÓK

A Madách Irodalmi Társaság a napokban rendezte meg a XXV. Madách Szimpóziumot, amelyen Hódmezővásárhelyről Miklós Péter, az Emlékpont vezetője, valamint Cserjés Katalin irodalmár és Szabó Pál történész vett részt előadóként.

A

Bene Zoltán

író, kritikus vezette Madách Irodalmi Társaság és a kecskeméti Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara szeptember 29-én rendezte meg a XXV. Madách Szimpóziumot, amelyen több hódmezővásárhelyi előadó is részt vett.

Miklós Péter

történész, az Emlékpont intézményvezetője Az ember tragédiája hetedik, konstantinápolyi színének eszmetörténeti hátteréhez vetett föl adalékokat előadásában, míg

Cserjés Katalin

irodalmár, a hódmezővásárhelyi művészeti önképzőkör vezetője a tizenkettedik – falanszter – szín kínálta szövegközi jelenségekre, s a múzeumantropológia adta műértelmezési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Szabó Pál

vásárhelyi történész, önkormányzati képviselő

Madách Imre

egyik, a vallásszabadságról szóló politikai beszédének körülményeit ismertette referátumában. A Madách-konferencián előadást tartott még többek között

Bárdos József

irodalomtörténész, kecskeméti főiskolai tanár,

Máté Zsuzsanna

művészetfilozófus, szegedi főiskolai tanár és

Kácsor Zoltán

győri muzeológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.