Kultúra

Könyv-Fa-Ló Gyerekklub a Somogyi Odesszai fiókkönyvtárában

Könyv-Fa-Ló Gyerekklub a Somogyi Odesszai fiókkönyvtárában

2016. december 13., kedd
Könyv-Fa-Ló Gyerekklub a Somogyi Odesszai fiókkönyvtárában
Újabb levél kerül a fára

A Könyv-Fa-Ló Gyerekklub ötlete 2015 nyarán fogalmazódott meg az Odesszai fiókkönyvtár vezetőjének, Novkovné Hevesi Andreának a fejében. A klub célja az olvasás népszerűsítése az alsós kisiskolások körében, olyan játékos formában, amely által azok a gyerekek is szívesen a kezükbe veszik a könyveket, akik egyébként nem szeretnek olvasni.

2015 szeptemberétől kezdve a klub minden hónapban jelentkezik egy-egy alkalommal, a foglalkozásokon kortárs írók művei kerülnek feldolgozásra, amelyet a gyerekek kedvenc olvasmányainak ajánlója egészít ki. Októberben a könyvtár pályázatot hirdetett, amely kapcsán a résztvevők feladata azt volt, hogy megtervezzék a klub saját, egyedi logóját. A pályázatra közel ötven pályamű érkezett be, a helyi iskolák diákjai, valamint a könyvtár kis olvasóinak az alkotásaiból. A könyvtár falait több hónapon keresztül díszítették a pályázatra készített munkák. A szakmai zsűri Berkes Lilla logóját ítélte a legszebbnek, amelyet a novemberi Rekreációs héten hirdettek ki. 2016 januárjában a klubbal összefonódva, könyvajánló játék indult, amelynek értelmében a könyvtárosok egész évben várták a gyerekek aktuális kedvenc olvasmányait. Az ajánlókat egy-egy levélre kellett fölírni és feltűzni a könyvtár gyermekolvasótermében lévő könyvajánló fára. A könyvtárosok legnagyobb örömére, a fa lombkoronája egész évben egyre terebélyesebbé vált, decemberre pedig már teljes díszében pompázik. A gyerekek december 9-én 18 óráig növeszthettek új leveleket a fára. A legtöbb ajánlót készítő gyermek nevét pedig a Könyv-Fa-Ló Gyerekklub ez évi utolsó alkalmán, december 15-én 17 órakor hirdetik ki. A legszorgalmasabb kis olvasó jutalma egy valódi élmény lesz, amelyet a karácsony alkalmával családjával közösen élhet majd át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.