Kultúra

Fiatal művészek mutatkoztak be a Millenniumi Kávéházban + FOTÓK

Fiatal művészek mutatkoztak be a Millenniumi Kávéházban + FOTÓK

2016. november 4., péntek
Fiatal művészek mutatkoztak be a Millenniumi Kávéházban + FOTÓK
BC5K2145

A Szegedi Tudományegyetem Rajz és Művészettörténet Tanszék volt hallgatói, Pálmai Viola és Szekretár Enikő, valamint a rajzszakos Volford Viktor második bemutatkozó tárlata nyílt meg pénteken a Millenniumi Kávéházban. A fiatal művészek a kiállítással nemcsak kedvenc irányzataikba, hanem a tanszéken zajló művészeti munkába is bepillantást engedtek.

Pálmai Viola

,

Szekretár Enikő

és

Volford Viktor

más és más stílusban alkotnak, az azonban mindhármukról elmondható, hogy már nem csak az egyetemen szerzett tudásuk tükröződik művészi munkájukon. Szeretnek kísérletezni, s bár még mindannyian keresik önmagukat, saját stílusukat, a kiállított, tucatnyi munkának második alkalommal is nagy sikere volt az érdeklődők körében. Pálmai Viola akvatinta nyomatai bemutatkoztak már a Kapca bisztróban, ezúttal egy munkáját hozta a Millenniumi Kávéházba. Portálunknak elmondta, a nyomatok eredetileg kísérlet jelleggel készültek, amikor többek között a rézkarcfestészetet tanulmányozta. Sorozatát leporellóba köttette, így a munkákat harmonikaszerűen lehet lapozni. Szekretár Enikőtől három munkát láthatnak az érdeklődők, ő nagyméretű, vegyes technikával készült akrilfestményeket hozott magával. Munkáihoz saját bevallása szerint a térképek adták az alapötletet, újraértelmezve azokat kortárs köntöst adott az atlaszokból vett mintáknak. A nonfiguratív technika szerelmese Volford Viktor is, ő archaikus alkotásaival készült a mai kiállításra. Viktornak építőipari előképzettsége van, ez segít számára a rendszerekben történő, matematikai gondolkodásban, ez a vonal erősen megjelenik alkotásain is. A fiatal művészt magával ragadta a mezopotámiai kultúra, ez az új szenvedélye, a mintázatokról ez tökélesen kivehető. Mint mondta, hosszas kutatómunka előzi meg a kísérletezési kedvet, de ez a téma éppen azért ragadta meg a fantáziáját, mert manapság kevesen foglalkoznak vele. Szekretár Enikőtől megtudtuk, már körvonalazódik a következő kiállítás ötlete, munkáikat várhatóan tavasszal láthatják újra a művészetek szerelmesei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.