Kultúra

Az igazságot továbbadni - beszélgetés Ármella nővérrel a Közéleti Pontban

Az igazságot továbbadni - beszélgetés Ármella nővérrel a Közéleti Pontban

2015. május 26., kedd
Az igazságot továbbadni - beszélgetés Ármella nővérrel a Közéleti Pontban
0527_Kozeleti_Pont_szorolap_webes

Majoros Mária Ármella domonkos rendi nővér lesz a vendége az Emlékpont közéleti estjének, a Közéleti Pontnak május 27-én, szerdán 17 órakor. A domonkos nővérek visszatelepülését előkészítő és a közösséget újraindító Ármella nővérrel Bartucz Katalin beszélget az Andrássy úti közgyűjteményben.

A 86 esztendős

Ármella

nővérnek idén március 15-én adományozta Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a város Pro Urbe díját. A laudációban elhangzott, hogy a vásárhelyi születésű Majoros Mária sorsa már korán, eldőlt, hiszen harmadik elemitől a domonkos nővérek iskolájába járt. Az érettségi után Szarvaskendén kezdte meg szolgálatát, ám egy év múlva haza kellett jönnie, mert a szerzetesi rendeket feloszlatták. Családját kuláknak minősítették, ő pedig hirtelen családfenntartó lett, ám lélekmentő munkáját nem adta fel. A nővért a folyamatos félelem sem tudta megtörni, hite mellett a legnehezebb időkben is kitartott. Pedig az illegális hitoktatás miatt Vásárhelyről is mennie kellett: Szentesre, majd Szegedre került a Társadalombiztosítási Igazgatósághoz, ahonnan főkönyvelőként vonult nyugdíjba. A domonkos rend a rendszerváltás után szerveződhetett csak újjá. 10 évvel ezelőtt a nővérek Hódmezővásárhelyre történő visszatelepítésében és a Virág utcai Óvoda átvételében Ármella nővér komoly szerepet vállalt. A mai napig mindazoknak segít, akik hitükben szeretnének megerősödni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.