Kultúra

Ismét Könyvtári Éjszaka Szegeden

Ismét Könyvtári Éjszaka Szegeden

2015. március 9., hétfő
Ismét Könyvtári Éjszaka Szegeden
konyvtari_ejszakak33_gs

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg idén az SZTE Klebelsberg Könyvtár nagy sikerű programját, a Könyvtári Éjszakát.

A március 18-i esemény témája ezúttal általában a szórakoztató irodalom, néhol szépirodalommá nemesülő tematikus műfaja, amely a bűntények felderítésével, elkövetésük mindenféle módozatainak bemutatásával, illetve az elkövetés és elkövető lélektani indítóokainak vizsgálatával, és persze a tettes megtalálásának elmés és rögös útjával foglalkozik. A programok között lesznek rendőrségi bemutatók, izgalmas előadások és kiállítások, filmmontázs a 100 éves krimikből, valódi nyomozás és helyszínelés, és meg lehet kóstolni Hannah Swensen süteményeit. Újra lesz színielőadás, "Kösd be magad!" és ki lehet szabadulni a könyvtár saját szabadulószobájából, a Mazurka Zárkából, de lesz az épület minden zegét-zugát bejáró játékos nyomozás is. Ismét jönnek veterán autók és motorok a Magyar Autóklub jóvoltából, idén természetesen a bűnüldöző szervek járművei vonulnak majd fel. A rendezvény beharangozásaként krimiíró pályázatot hirdettek a szervezők, aminek nyerteseit az este során hirdetik majd ki. A beérkezett legjobb pályaműveket a Szegedi Nemzeti Színház művészei olvassák fel. Az eseményről bővebb információk a könyvtár

honlapján

, illetve a rendezvény

Facebook-oldalán

olvashatók. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

detektivek_ejszakaja_szte_plakat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.