Kultúra

Bovary Emma az Emmarozban, avagy színház a divatszalonban

Bovary Emma az Emmarozban, avagy színház a divatszalonban

2015. február 18., szerda
Bovary Emma az Emmarozban, avagy színház a divatszalonban
dpgy_emma_feliratos2

Új, exkluzív színházi helyszínt avat a MASZK Egyesület Szegeden: a Dollár Papa Gyermekei társulat az Emmaroz Szalonban mutatja be Bovary Emma című monodrámáját február 27-én este, két alkalommal.

Az intim hangulatú előadás Flaubert regénye mellett Emma olvasmányélményeit és vágyait ollózza össze egy olyan tudatfolyammá, amelyből egy férjezett nő lélektana rajzolódik ki. A különleges helyszín sem véletlen: Budapesten szintén egy divatszalonban, a Je Suis Belle showroomjában kel életre Emma és az ő története. A látszatra egyszerű, fecsegő vidéki nő itt, egy titkos, zárt világban jut el filozófiai magasságokba a férfi-nő és férj-szerető-anya viszonyokat elemezve. http://www.youtube.com/watch?v=VMkO67pfXtM Az előadás február 27-én, pénteken két alkalommal, 18 és 20 órakor játssza a társulat Szegeden a Stefánia 6. alatt található Emmaroz Szalonban. A nézőket egy pohár borral várják a szervezők, a második előadást követően pedig Jászay Tamás kritikus beszélget majd az alkotókkal. A jegyek 1200 Ft-os áron korlátozott számban február 19-től az Emmaroz Szalonban vásárolhatók meg munkanapokon 9 és 17 óra között, szombaton pedig 9 órától 12 óráig. A Dollár Papa Gyermekei társulat a

Kiss-Végh Emőke

és

Ördög Tamás

alkotópáros színházi műhelye. Tanulmányaikat mindketten a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakán, majd a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány szakán folytatták. 2009 óta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan színházi eseményeket, melyek nem a megszokásból, valamint a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek és merítenek ihletet. Szeretnek klasszikus szövegekkel dolgozni: Flaubert regénye mellett Henrik Ibsen és August Strindberg művei alapján is készítettek előadásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.