Kultúra

Sheyla Bonnick: „Imádom Magyarországot, jövőre ide jövök nyaralni!”

Sheyla Bonnick: „Imádom Magyarországot, jövőre ide jövök nyaralni!”

2014. augusztus 31., vasárnap
Sheyla Bonnick: „Imádom Magyarországot, jövőre ide jövök nyaralni!”
bony_m01_gs

Az 1975-ben Németországban alakult Boney M az eurodisco egyik legnagyobb sztárja volt a 70-es évek végétől a 80-as évek elejéig. Az együttes nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett, az ABBA legnagyobb vetélytársaként tartották számon. A Boney M egykori énekesnője, Sheyla Bonnick pénteken ellátogatott a SZIN-re, és a Starjam Session együttessel adták elő a Boney M legnagyobb slágereit.

Sheylától

a koncert előtt megtudtuk, hogy imád Magyarországon lenni ugyanis már számtalanszor járt országunk városaiban, mint például Budapesten vagy Szentesen. „Egyszerűen nem tudom kifejezni, hogy milyen jó érzés, amikor megérkezek ide. Először egy dalverseny miatt volt lehetőségem Magyarországra látogatni , akkor megszerettem itt mindent. Az ételeken és az embereken kívül a levegő illata az, ami még elvarázsol. Mivel holnap már tovább kell utazzak, jövőre mindenképpen szeretnék eljönni nyaralni Szegedre, ugyanis már biztos, hogy lesz egy fellépésem. A gasztronómia utánozhatatlan, odáig vagyok a magyar bablevesért, ami nagyon hasonlít a jamaicai levesekre. Amikor ellátogatok ide, minden alkalommal eszek valami paprikával készült ételt is, ugyanis külföldön sajnos nem használják olyan formában, ahogyan itt. A koncert előtt volt lehetőségem elmenni magyar barátaimmal az abonyi magánállatkertbe, ami azért is óriási élmény volt, mert oroszlánokat simogathattam.”

bony_m03_gs

Ki ne ismerné a Daddy cool, Sunny vagy éppen a Rasputin című számokat. Az énekesnő elmondása szerint, még mindig, minden korosztályban népszerűek az egykori Boney M slágerek. „Jó érzéssel tölt el az, amikor a koncertjeimen látom, hogy nem csak az idősebbeket vonzza a zenénk, akik rajtunk nőttek fel, hanem a fiatal korosztály is ugyanúgy énekli velünk a dalainkat. A magyar zenekarral, a Starjam Sessionnel viszont nem csak Boney M slágereket, hanem más zenéket, saját számokat is játszunk. Nagyon szeretek velük dolgozni, kiváló zenészek vannak a bandában, többek között Bebe, aki a Back II Black frontembere.” Megtudtuk többek között azt is, hogy bár az ABBA rivális zenekar volt, mégis nagyon szereti a zenéjüket. „Csak azért, mert van két népszerű rivális zenekar nem kell egyből arra gondolni, hogy nem szeretik egymás zenéjét. Én világéletemben szerettem az ABBA-slágereket, sőt egy másik együttesemmel rendszeresen játszunk ABBA dalokat. A Mamma Mia! film is egy kiváló produkció, teli jó színészekkel. Az énekesnő a fesztiválozóknak és a szegedieknek azt üzente, hogy reméli mindannyian jól érezték magukat a koncerten és jövőre újra találkozhatnak. „Nagyon jó szórakozást kívánok és mindenki érezze jól magát ezen a kiváló fesztiválon, ebben a gyönyörű városban.” A Starjam Session menedzsere és az együttes trombitása,

Marschall Norbert

elmondta, a koncertsorozat kezdetei 2005-ig vezethetőek vissza, amikor is meghívtak egy-egy nemzetközi sztárt a magyarok közé. Többek között volt lehetőségük már a Haddaway-el is koncertezni és most jött el az alkalom, hogy Sheylával is le tudtak szervezni egy újabb koncertet.

Molnár Máté Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.