Kultúra

Virágvasárnapi szimfonikus koncert

Virágvasárnapi szimfonikus koncert

2014. április 8., kedd
Virágvasárnapi szimfonikus koncert

Április 13-án, vasárnap, 19.30-tól Pergolesi Stabat Materét adja elő a Szegedi Szimfonikus Zenekar Vonóskara Gyüdi Sándor vezényletével, Somogyvári Tímea Zita és Laczák Boglárka szólóénekesek közreműködésével.

A ferences

Jacopone da Todi

nevéhez kapcsolódó 13. századi költemény a Krisztus keresztje alatt álló Fájdalmas Anyát állítja elénk. Azon kevés szekvenciák egyike, melyek ma is használatosak a katolikus liturgiában. Ihletettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a zenetörténet vagy 200 megzenésített változatát ismeri, melyek közül Pergolesié az egyik legismertebb. Az 1736-ban, mindössze 26 esztendősen elhunyt zeneszerző a hagyomány szerint halála napján fejezte be, így sejthető, hogy a Fájdalmas Anya közbenjárását kérő imádság a zeneszerző saját félelmeit és reményeit is magába foglalja. A hangverseny minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes, a szervezők szeretettel várnak mindenkit. A koncert a "Zene határok nélkül" c. programsorozat részeként, Európai Unió társfinanszírozásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.