Kultúra

Tízből heten rendszeresen néznek sorozatot

Tízből heten rendszeresen néznek sorozatot

2014. április 6., vasárnap
Tízből heten rendszeresen néznek sorozatot
hannibal

Tízből heten rendszeresen néznek televíziós sorozatokat, a megkérdezettek egyharmada minden nap követi kedvencét - derül ki a Kutatópont felméréséből.

A piackutató cég márciusi, ezerfős online felmérése szerint a megkérdezettek csaknem 70 százaléka néz rendszeresen valamilyen filmsorozatot: 31 százalék naponta, 39 százalék hetente többször, negyedük pedig hetente egyszer. Alig öt százalék havonta vagy annál ritkábban ül le kedvenc sorozata elé. A legkedveltebb a Barátok közt, amelyet a válaszadók 13 százaléka néz, ezt követi a Jóban Rosszban 9 százalékkal és az amerikai NCIS 8 százalékkal. A kutatásban résztvevők 19 százaléka megvitatja a látottakat ismerőseivel, 13 százalék utána szokott nézni a stáb tagjainak, 9 százalék fórumokat, híreket olvas a filmsorozatokról, 3 százalék pedig még értékeli is azokat a különböző internetes oldalakon. A válaszadók 56 százaléka hazai televíziós csatornán nézi, 12 százaléka letölti, 12 százalék pedig az interneten követi nyomon az epizódokat. A kutatás szerint tízből négyen eredeti nyelven nézik a sorozatokat. Az eredmények azt mutatják, hogy a megkérdezettek nem foglalkoznak a máshol olvasott vagy hallott kritikákkal: csupán 14 százalékukra igaz, hogy azért nem nézett meg egy filmet, mert az alacsony értékelést kapott különböző cikkekben vagy oldalakon és mindössze 21 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az ismerősöktől hallott rossz vélemény gátolta meg ebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.