Kultúra

Tavaszi gitártalálkozó a piaristában immár hatodszor

Tavaszi gitártalálkozó a piaristában immár hatodszor

2014. március 5., szerda
Tavaszi gitártalálkozó a piaristában immár hatodszor
gitar

Szegeden az idén hatodik alkalommal rendezi meg a Dugonics András Piarista Gimnázium művészeti iskolája a Mestertanoda és a Karolina-gimnázium művészeti iskolája a Tavaszi Gitártalálkozót, amelynek helyszínéül a piarista gimnázium díszterme szolgál a hétvégén.

A március 8-9-én rendezendő találkozó idén is túlmutat a régió határain. Szerbiából és Románia területéről is várnak gitáros növendékeket. A találkozó első napján a hagyományoknak megfelelően mutatják be produkciójukat a gitáros növendékek. A zsűri személyében

Szilvágyi Sándor

és

Bozóki Andrea

gitárművészeket tisztelhetjük. Az első napon, szombaton a zsűri értékelését követően az SZTE Vántus István Szakközépiskola gitárosai inspiráló ajándékkoncerttel örvendeztetik meg a jelenlévő publikumot. A találkozó programsorozatából a második napon, vasárnap újdonságként az alapfokon tanító tanárok kurzust tarthatnak a hozzájuk érkező gitáros gyerekeknek. A találkozó zárószámakéntfelkészülnek a közös játékra, ahol a tanárok közösen irányított előkészítő munkája által felcsendülnek a kiválasztott kamaraprodukciók, amelynek alkalmával lehetősége van minden jelenlévő gitárosnak a hangszerjátékra. Lehetőség van komoly és könnyűzenei előadásra. A programsorozat ingyenesen látogatható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.