Kultúra

A régi nyár el nem múló pillanatai Vásárhelyen

A régi nyár el nem múló pillanatai Vásárhelyen

2014. március 21., péntek
A régi nyár el nem múló pillanatai Vásárhelyen
regi_nyar1

Szerelem, féltékenység, vonzások és választások "örökzöld" slágerekkel és parádés szereposztással ‑ többek között fellép Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika és Gergely Róbert ‑ a Budapesti Operettszínház előadásában. Március 23-án, vasárnap 19 órakor Lajtai Lajos - Békfi István klasszikusával, a Régi nyár című operettel zár a BFMK Bessenyei bérlet előadássorozata.

A fővárosi operett társulat ismertetőjéből megtudható, hogy

Lajtai Lajos

és

Békeffi István

eredetileg

Fedák Sárinak

írta a darabot, de végül az 1928-as bemutatón (Budai Színkör)

Honthy Hanna

játszotta nagyszerűen. Az előadásban olyan kiváló színészek voltak partnerei, mint

Turay Ida, Zilahy Irén

és

Gózon Gyula

. Nem véletlenül lett az akkori színházi élet legtöbbet emlegetett produkciója, igazi szenzáció. A régi nyár azóta számtalan színház műsorán szerepelt. A mostani darabban Máriát, az ünnepelt művésznőt az operettszínház csodálatos primadonnája, Kalocsai Zsuzsa alakítja. A történet szerint lánya, Zsuzsi váratlanul érkezik haza. Az anya számára rövid időn belül egyértelmű lesz, Zsuzsi szerelmes, bár "a vágy titokzatos tárgya" még nem lépett be az életébe, de Mária tudja, hamarosan úgyis előkerül. A színésznő szeretné távol tartani lányát a férfiaktól, megóvni attól a fájdalomtól, amit neki tizennyolc évvel korábban kellett megélnie. Az akkor történteket azóta se tudta elfelejteni. Az élet abszurditása, a matematikai pontossággal ki nem számítható "véletlenek összejátszása" azonban - mint mindig - most is sajátos helyzeteket eredményez. Előkerül az egykori nagy szerelem, felelevenednek annak a bizonyos régi nyárnak soha el nem múló pillanatai, és Mária minden igyekezete ellenére Zsuzsihoz is megérkezik egy fiatalember...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.