Kultúra

Isteni műszak és közönségtalálkozó a Belvárosiban + VIDEÓ

Isteni műszak és közönségtalálkozó a Belvárosiban + VIDEÓ

2013. november 5., kedd
Isteni műszak és közönségtalálkozó a Belvárosiban + VIDEÓ
istenimuszak01

Az Isteni műszak című fekete komédiát vetítik a Belvárosi moziban kedden. Az új magyar film alkotóival, az elsőfilmes rendezővel, Bodzsár Márkkal és a főszereplőkkel is találkozhatnak az filmkedvelők.

Bodzsár Márk

Isteni műszak című filmje abszurd humorral meséli el egy mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen. A vetítés 18.15-kor kezdődik a Belvárosi moziban, majd az elsőfilmes rendezővel, illetve a főszereplőkkel,

Ötvös Andrással, Keresztes Tamással

és

Stork Natasával

találkozhatnak az érdeklődők. A történet szerint Milán (Ötvös András) a félig horvát, félig magyar srác a horvát seregből dezertálva 1992-ben, a délszláv háború második évében szökik át Jugoszláviából Magyarországra, és mint korábbi orvostanhallgató, a budapesti mentőknél szerez magának munkát. Két állandó társa Kistamás (Keresztes Tamás), a mentőautó sofőrje és Fék Doktor (Rába Roland), a háromfős éjszakai rohammentő csapat főnöke. http://www.youtube.com/watch?v=VBVl9k5aZzk A lelkes és lelkiismeretes ápolófiút hidegzuhanyként éri, mikor kiderül, hogy társai válogatnak a betegek között. Miközben életeket mentenek meg, időnként hagyják meghalni az időseket és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, sőt még az is előfordul, hogy siettetik a halálukat. Milán számára kiderül, hogy a mentőautó hátuljában zajló illegális eutanáziáknak van üzleti oldala is. A pénzre neki is szüksége van, mert ki akarja szabadítani a szarajevói ostromgyűrűben rekedt bosnyák menyasszonyát, ezért alkut köt társaival. A bűnbe és a borzalmakba fokozatosan sodródik bele. Úgy válik gyakorlott mentőssé, és éli át az életmentés euforikus pillanatait, hogy közben a halál számtalan arcát is megismeri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.