Kultúra

A kisfiúnak öltözött feleség tréfái a BFMK színpadán

A kisfiúnak öltözött feleség tréfái a BFMK színpadán

2013. november 5., kedd
A kisfiúnak öltözött feleség tréfái a BFMK színpadán
janika_6b

Három felvonásnyi derű és nevetés, ez várja a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közönségét szerda este 19 órától a Karinthy Színház Janika című vígjátékában.

Békeffi István

és

Stella Adorján

klasszikusa, a Janika mindig nagy siker a közönség körében. A műben Budapest legismertebb primadonnáját 15 éve férje csúnyán faképnél hagyta, mondván, hogy Amerikába utazik egy darabot megrendezni, de azóta sem tért vissza. A jelenlegi színigazgató a Janika című produkció főszerepére szeretné felkérni a gyönyörű színésznőt, aki meglehetősen ódzkodik a 14 éves kisfiú szerepétől. Próbaképpen gyerekruhába bújik, amikor váratlanul betoppan a hűtlen férj. Kihasználva az alkalmat az asszony meghagyja férjét abban a tudatban, hogy ő nem más, mint saját fia és elhatározza, hogy visszaszerzi férjét.

Honti György

rendezésében nem csak egy jól sikerült tréfát láthatnak a nézők a kisfiúnak öltözött feleség történetében, hanem fel is ébreszti a közönség elhagyott nő iránti együttérzését. A Karinthy Színház produkciójában a kettős szerepet játszó és férjét nevelő Polgár Gizit és Janikát

Bíró Kriszta

alakítja. Szüleit

Voith Ági

és

Bodrogi Gyula

adják, az Amerikában ragadt férj,

Balla János

szerepében

Mihályfi Balázs

áll színpadra. Az "őrültek házának" egyetlen biztos pontja Malvin, az öltöztetőnő, akit

Margitai Ági

játszik el. Adorján színigazgató szerepében

Fazekas István

, a kezdő drámaíró Fenek Jenőt

Rábavölgyi Tamás

, János jövendőbelijét, Miss Betty Tordayt

Moldvai Kiss Andrea

állítja színpadra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.