Kultúra

3D és premierfilmek a vásárhelyi megújult Mozaik Moziban

3D és premierfilmek a vásárhelyi megújult Mozaik Moziban

2013. november 12., kedd
3D és premierfilmek a vásárhelyi megújult Mozaik Moziban

Egy hetes, kedvezményes árú mozi maratonnal, megújult külső és belső dizájnnal, a legújabb digitális csúcstechnikával nyitja meg kapuit a Mozaik Mozi Hódmezővásárhelyen november 14-én, csütörtökön.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlése a nyáron döntött arról, hogy a jövőben a Cinema Szeged Kft. projektcége, a Mozaik Mozi Kft. működtesse a Mozaik Mozit. A korábbi, a város által üzemeltetett filmszínház ugyanis nem tudott lépést tartani a mozitechnika fejlődésével, így a hazai filmforgalmazók kínálatából eltűnő szalagos kópiákkal az új filmek bemutatása is lehetetlenné vált. A Cinema Szeged Kft. és a város együttműködésének köszönhetően azonban egy kívül-belül megújult, a legmodernebb technikai feltételekkel rendelkező mozi várja a vásárhelyi és a térségben élő polgárokat. A cég saját forrásaiból mintegy 40 millió forintból újította fel az épületet, valamint a digitális kor elvárásainak megfelelő - sőt egyes pláza mozikat is meghaladó - technikai szintre fejlesztette a kép- és hangrendszereket. A Lánc utcai mozi nagygenerálján még az épület homlokzata is új színt kapott, kellemesebbé váltak a belső terek, de a legjelentősebb változáson az előadóterem és a vetítőfülke ment keresztül. Előbbiben nagyobb, jobb fényhatású vásznat helyeztek el, megemelték a padló szintjét és százhatvan kényelmes, magas háttámlájú széket szereltek be. A mozi élmény fokozására új Dolby-Digital hatcsatornás hangtechnikai rendszert és egy háromdimenziós vetítésre is alkalmas digitális vetítőgépet kapott a Mozaik Mozi. Ez utóbbi, csúcskategóriás vetítő az X-Pand aktív szemüvegekkel igazi térhatást, kristálytiszta, tű éles képeket biztosít a nézőknek. A mozi a jövőben premier filmszínházként fog üzemelni, így a filmek az országos megjelenéssel egy időben kerülnek a vásárhelyi moziba is. A tervek szerint hétköznap 3 vetítéssel, hétvégén négy előadással és elérhető, alacsony jegyárakkal örvendezteti meg az üzemeletető az érdeklődő közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.